Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΔΙΑΒΑΤΑ-ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ: ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Εξετάζεται η δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας.
Η ανάγκη για τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών του τελευταίου διαστήματος από τον Έβρο, έγινε γνωστή σε σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.Όπως επισημάνθηκε, οι υπάρχοντες χώροι φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη έχουν πληρότητα και για αυτό αποφασίστηκε, σε πρώτη φάση, η αξιοποίηση της δομής στην Αλεξάνδρεια και το άνοιγμα νέας δομής υποδοχής στον Βόλο.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν τεχνικού χαρακτήρα για να συντονίσουν οι αρμόδιες αρχές τις δράσεις τους και να γνωρίζουν όλοι τη δυνατότητα συμβολής του καθενός.
«Οι δομές είναι πλήρεις για τα επίπεδα κανονικής υποδοχής ενώ οι 500 – 600 πρόσφυγες είναι μοιρασμένοι», σημείωσε ο κ. Ράγκος, αναφερόμενος σε Διαβατά και Λαγκαδίκια, και συμπλήρωσε: «Κάναμε μεταφορά στη δομή Αλεξάνδρειας και ανοίξαμε τη δομή στον Βόλο».
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τα σχέδια για νέες δομές υπάρχουν από καιρό» ενώ έκανε λόγο για ανάγκη διαχείρισης μίας κρίσης που έχει σκαμπανευάσματα». «Χθες μεταφέραμε πρόσφυγες από τα Διαβατά στον Βόλο και την Τρίτη θα μεταφέρουμε από τα Λαγκαδίκια. Όλες οι λύσει εξετάζονται», κατέληξε.
«Βούληση του υπουργείου να ανοίξουν κι άλλα camps», σημείωσε από τη δική του πλευρά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, και συμπλήρωσε πως «στο πολεοδομικό συγκρότημα υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, όπως κλειστά στρατόπεδα και εγκαταλελειμμένα ακίνητα, καθώς και χώροι που με παρεμβάσεις μπορούν να φτιαχτούν για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες».
Μάλιστα, ο κ. Λεκάκης επισήμανε ότι έχουν αυξηθεί οι ροές προσφύγων που έρχονται από τον Έβρο με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη και Αθήνα και συμπλήρωσε πως «το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί για να μην δούμε σκηνές, όπως αυτές που υπήρχαν στην πλατεία Αριστοτέλους, και οι οποίες δεν τιμούν κανέναν». «Από εκεί και πέρα, ως δήμος Θεσσαλονίκης πιέζουμε για να ανοίξουν νέοι χώροι υποδοχής αυτών των ανθρώπων γιατί τα camps που λειτουργούν σε Αλεξάνδρεια, Λαγκαδίκια και ΔΙαβατά έχουν πληρότητα 100%. Θα πρέπει αυτές τις ροές να τις αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.
«Να προκαλέσουμε σύσκεψη όλων των φορέων σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή της Περιφέρειας, των όμορων δήμων και του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος για τα τεχνικά ζητήματα. Έχουμε αποκτήσει πλέον και τη σχετική εμπειρία», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Eυάγγελος Αντωνίου: Καμία εγκύκλιος και κανένας Υπουργός δεν έλυσε το χρόνιο πάρεργο της μεταφοράς ασθενών για ψυχιατρική εξέταση-όλες οι νέες αλλαγές στη διαδικασία

  Η διαδικασία, δυστυχώς, παραμένει ίδια έως και σήμερα. Συγκεκριμένα, ο εκάστοτε Εισαγγελέας, δέχεται την αίτηση για ακούσια νοσηλεία αυτοπ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις